DSCF7094_2009_LeenaHonkasalo

Kerro tarina Perusta

Vuonna 2011 Tinku sai Suomen Ulkoasiainministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea Kerro tarina Perusta -hankkeen toteutukseen. Hankkeessa toteutettiin varhaiskasvatukseen tarkoitettua globaalikasvatusmateriaalia: kiehtova, toiminnallinen tarinapaketti, joka tutustuttaa lapset elämään Perussa. Tarinapaketti sisältää suomennettuja kansantarinoita Perusta sekä niihin liittyviä tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden kautta tarkastellaan maailman monimuotoisuutta, harjoitellaan kuvanlukutaitoa, opitaan lapsen oikeuksista ja kunnioittamaan erilaisia kulttuureja.

Tarinat linkittyvät yhteen kiehtovan kehyskertomuksen avulla. Sen päähenkilö on esikouluikäinen Pekka, joka muuttaa perheineen Peruun. Pekka seikkailee Andien vuoristossa ja Amazonian viidakossa. Hän ihmettelee uuden perulaisen ystävänsä Paloman kanssa heidän maailmankuviensa erilaisuutta, mutta samalla Pekka ja Paloma toteavat monen asian yhdistävän heitä. Paloma toimii Pekan oppaana, kun tämä tutustuu uuteen ja erilaiseen todellisuuteen.

Pakettia teetettiin 500 kpl, ja ne tilattiin pääasiassa lastentarhoihin, iltapäiväkerhoihin ja Rauhankasvatusinstituutti ry:n Maailmankoulu-hankkeen kautta kasvattajille jaettaviksi. Pakettiin kuulunutta tarinavihkoa voi lukea tästä.

Kaikki hankkeet