Sinustako Tinkun vapaaehtoinen Peruun? Etvo-ohjelman hakuaika käynnissä!

Tinkun yhteistyökumppani on Liman laitamilla, Lomas de Carabayllossa toimiva yhteistöteatteri Puckllay – Arte y comunidad,  jonka tavoitteena on tuoda taiteen opetusta vaatimattomissa oloissa asuvien perulaisten lasten ja nuorten elämään. Toimeentulosta ja vedestä on jatkuva pula, ja monet alueella asuvista perheistä saavat toimeentulonsa roskia kierrättämällä. Alueella asuu noin 60 000 siirtolaista tai heidän jälkeläistään, joista yli puolet on lapsia tai nuoria. Puckllayn opetukseen osallistuu noin 100 nuorta, ja taiteen ohella järjestön tavoitteena on luoda turvallinen ympäristö sekä edistää positiivista kehitystä.

Kuva: Päivi Korpela

Kuva: Päivi Korpela

Koulussa opetetaan monipuolisesti eri lajeja kuten akrobatiaa, tanssia, teatteria, perulaisten instrumenttien soittoa ja naamioiden tekemistä. Opettajat ovat ammattilaisia, jotka ovat alojensa parhaimmistoa ja tunnettuja perulaisen kulttuurin kentällä. Heidän johdollaan koulun vanhimmat oppilaat valmistavat vuosittain koko illan esityksen, jota esitetään keskustan teattereissa sekä festivaaleilla ympäri maata.

Vapaaehtoiselle on Puckllayssa tarjolla joko hankehallintoon tai kasvatukseen/sosiaalityöhön liittyviä tehtäviä. Näihin on halutessa mahdollista yhdistää taidetyöpajojen (teatteri, tanssi, musiikki, sirkus, valokuvaus tms.) pitämistä lapsille.

Kuva: Päivi Korpela

Kuva: Päivi Korpela

Etelän vapaaehtoisohjelma eli Etvo on Kepan hallinnoima ohjelma, jonka kautta lähetetään vapaaehtoisia Kepan jäsenjärjestöjen kumppanijärjestöihin Latinalaiseen Amerikkaan, Afrikkaan ja Aasiaan. Etvon tavoitteena on vahvistaa yhteistyösuhteita suomalaisten ja etelän järjestöjen välillä.

Suomen Tinku ry lähetti vuosien ajan vapaaehtoisia perulaiseen järjestöön Warmayllu – Comunidad de Niños. Lähetettävät etvo-vapaaehtoiset ovat tukeneet Tinkun globaalikasvatustoimintaa ja toimineet linkkinä Tinkun ja Warmayllun välillä.
Tinkun viimeisin etvo-vapaaehtoinen Sanni teki vapaaehtoistöitä Warmayllu-järjestössä Cajamarcassa elokuusta 2012 toukokuuhun 2013. Lue Sannin blogia tästä.

Lisätietoa Etvo-ohjelmasta ja paikoista.

facebooktwittergoogle_pluslinkedin